Dişi ağartmak olarak da adlandırılan bu tedavi işlemi mevcut dişlerin renginin daha açık tonlara dönüştürülmesi işlemidir. Dişin renginin açılması ve doğal konumuna kavuşturulması konusunda oldukça etkili bir yöntemdir. Diş rengi, kişiye özgüdür ve her insanda farklılık göstermektedir. Çay, kahve ve sigara gibi dış etkenler dişlerimizin renklenmesine sebep olmaktadır. Yaş ilerledikçe de dişlerin rengi koyulaşmakta ve parlaklığını kaybetmektedir. Beyaz ve canlı bir diş rengi, yüzyıllardır estetik gülümseme dizaynında aranan özelliklerin başında gelmektedir. Bundan dolayı, dişlerinizin renginin koyulaştığını düşünüyorsanız mutlaka diş hekiminizden randevu alarak muayene olmalısınız. Bu işlem, dişin yüzeyinde herhangi bir aşınma yapmaz. Dişin yüzeyinden herhangi bir katman kaldırılmaz. Diş yüzeyine uygulanan özel ajanlar ile beyazlatma işlemi yapılmaktadır. İşlem esnasında diş dışında kalan diğer dokular, izolasyon jelleri ile koruma altına alınmaktadır. İçeriğinde Hidrojen Peroksit veya Karbamid Peroksit aktif maddesi bulunan jel, dişin üzerine uygulanır. Kullanılan ürünün aktif hale gelmesi ve etkinin artması için mavi ışık uygulaması yapılır. Dişlerinizin beyazlatmaya uygunluğu belirlendikten sonra, öncelikle diş taşı ve yüzeyde bulunan lekelerin temizliği yapılmalıdır. Aynı seans veya bir sonraki seans sırasında beyazlatma işlemi yapılıp ortalama 1 saat sürmektedir. Klinik içi beyazlatmadan sonra ev tipi beyazlatma işlemi gerekebilir, bunun gibi durumlarda süreç birkaç haftayı bulmaktadır. Diş beyazlatma işlemi sağlıklı olan tüm dişlere uygulanabilir. Diş hekiminizin muayenesi ile beyazlatma işleminin dişlerinize uygun olup olmadığına karar verilir. Uygun ise renk skalası veya resimler ile hangi tona geleceği gösterilebilir. Ofis (Klinik içi) ve evde olmak üzere iki farklı yöntem uygulanmaktadır. Genellikle önce ofis tipi beyazlatma yapılmakta ve gerekli ise ev tipi uygulama ilave olarak yapılmaktadır. Birçok hastamızda olmamakla birlikte; beyazlatma işlemi sırasında çok az hassasiyet hissetmeniz normaldir. İşlem sonrasında ağrı kesiciler ile geçecek olan birkaç saat ağrı hissedebilirsiniz. Tedavi işlemi sonrasında bazı besin ve içeceklerden uzak durmanız gerekecektir. Özellikle sigara, kahve, çay, alkol ve doktorunuzun belirteceği içecek ve besinleri kısa bir süreliğine tüketmemeniz beyazlatmanın başarısı için çok önemlidir. Kaplama veya dolgusu olan dişler ve doğuştan mine bozukluğu olan dişler beyazlamamaktadır. Kanal tedaviden kaynaklı renklenen dişlerin beyazlatma protokolü ise farklıdır. Etken ortadan kaldırılmadan beyazlama kalıcı ve mümkün değildir. Dört Yaprak Clinic, alanında Uzman Diş Hekimleri ile Dünyaca kabul görmüş yüksek standartlara sahip diş beyazlatma ürünlerini ve ekipmanlarını kullanmaktadır. Amacımız, istediğiniz ve mümkün olan diş rengi tonuna kavuşmanız, ağız bakımınızla ilgili uzman önerilerimiz ile memnun kalarak kliniğimizden ayrılmanızdır.Diş Beyazlatma Tedavisi Nedir?
Dişlerimi Neden Beyazlatmalıyım?
Beyazlatma İşleminin Dişler Üzerinde Nasıl Bir Etkisi Vardır?
Diş Beyazlatma İşleminin Süresi Ne Kadardır?
Dişlerim Kaç Ton Beyazlayabilir?
Diş Beyazlatma İşlemi Evde Yapılabilir mi?
Ev tipi beyazlatma işlemi, hekim tarafından yapılan plaklar içerisine konulan Hidrojen Peroksit içeriği düşük jeller ile yapılmaktadır. 3-4 hafta süre ile belirli saatlerde uygulaması yapılmaktadır.Beyazlatma Ağrılı Bir İşlem midir?
Beyazlığın Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?
Beyazlatma sonrası edindiğiniz daha beyaz diş renginiz, yine sizin ağız bakım ve beslenme şeklinize göre belirli bir zaman sonra eski rengine dönmeye başlayacaktır. Bu süre 12-18 ay arasında değişmektedir. Beyazlatma işlemi doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda birkaç defa tekrarlanabilir.Diş Beyazlatmanın İşe Yaramayacağı Durumlar
Kolay bir tedavi süreci için bize ulaşın!