Skip links

İmplant Tedavileri

Dental İmplant Nedir?

Eksik olan bölgenin fonksiyonunu ve estetiğini yeniden kazandırmak için kemik içerisine yerleştirilen yapay kökler, dental implantlardır. Özel ortamlarda farklı yüzey özellikleri ile titanyumdan üretilmektedir. İmplant üzerine yapılan dişler gerçek dişlerin yerini almakta olup fonksiyon ve estetik sağlamaktadır.

Astra (Almanya), Medentika (Almanya), Straumann (İsviçre), Megagen ANYRIDGE (Güney Kore) ve Nucleoss (Türkiye) gibi dünyada en çok tercih edilen FDA onaylı implantlar, Uzman Diş Hekimleri (İmplantasyon Uzmanları) tarafından kliniğimizde uygulanmaktadır.

Neden İmplant?

İmplant tedavisi; sağlıklı, sağlam ve güvenilir bir uygulamadır. İmplant tedavisi, tek ve birkaç eksiklik olan durumlarda köprünün alternatifidir.
Komşu dişlerde kesim ve küçültme gibi işlemler yapılmadığından dolayı sağlıklı ve uzun ömürlüdür.

Tam dişsizlik ya da kısmi dişsizlik durumlarında hareketli (takıp çıkartmalı) protezlere alternatiftir. Hareketli protezlerden farklı olarak sabit bir uygulama olduğu için daha konforlu, uzun ömürlü ve hijyeniktir.

İmplant Tedavisinin Ömrü Ne Kadardır?

İmplantın başarısı birçok faktöre bağlıdır. Başarılı bir implant ve ağız hijyenine dikkat eden bir hasta olduğu kombinasyonunda uzun yıllar (20-30 yıl) ağızda kaldığı takiplerimize girmiştir.

Çene Kemiklerim İmplant Yapmaya Uygun mu?

İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Mevcut kemiğin kalitesi, implantın başarısını etkileyen faktörlerden biridir. Ayrıca tedaviden önce ve implant ağızda kaldığı sürece, diş etlerinin tamamen sağlıklı olması gerekmektedir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu iyi olan herkese implant uygulanabilir. Ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir. Kemiği yetersiz kalınlıkta veya boyutta olan hastalarda öncelikle kemik miktarı artırılıp (kemik augmentasyon’u , grefti, tozu ile) belirli bir süre beklendikten sonra implant uygulaması yapılmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için panoramik x-ray ya da dental tomografi ile birlikte klinik muayene gerekmektedir.

İmplantlar Yerleştirildikten Hemen Sonra Protezlerim Takılabilir mi?

İmplantların kemik ile tam birleşmesini (Osteointegration) sağlamak amacıyla 2-3 ay geçilmesi beklenmelidir. Bu süreçte eğer uygun ise implant üzerine geçici kaplama yapılacaktır. İmplantın kemikle kaynaşması tamamlandıktan sonra daimi kullanacağınız dişler yapılacaktır.

Bu web sitesi, web deneyiminizi iyileştirmek için tanımlama bilgilerini kullanır.